dedeuvel.nl - blog over klussen en gereedschap

Milwaukee One Key onthuld

Milwaukee One Key onthuld

One key to rule them all

Milwaukee-One-Key-GraphicWe hebben er allemaal maanden niet van geslapen. De handel op de beurs lag al dagen stil. Het acht-, negen- én tienuur journaal opende er dagelijks mee. Half doe het zelvend Nederland kreeg een zenuwinzinking. Maar Milwaukee heeft ein-de-lijk hun nieuwste innovatie – One Key – onthuld.

Ok, ok, maar wat kunnen we ermee?

Nou je kunt er eigenlijk alles mee, of niks, net hoe je het bekijkt. In het kort komt het erop neer dat je met Milwaukee One Key met je (One Key compatible) gereedschap via bluetooth kunt communiceren. Het leuke is dat je niet alleen informatie kunt uitlezen, maar ook zaken kunt aanpassen. Zo kun je bij een slagschroevendraaier de koppel curve met met verschillende profielen aanpassen voor verschillende toepassingen.

Daarnaast komt Milwaukee met speciale inventaris software waar je bij kunt houden waar al je gereedschap uithangt (in de kast, in de kast, in de andere kast en in de schuur). En als laatste kun je bijvoorbeeld met je snijknop exact bijhouden hoeveel vingers hoeveel staal je doorgeknipt hebt. Dat scheelt behoorlijk wat sterke verhalen in de kroeg. Claimt je maat van de week nog “de halve titanic” doorgeknipt te hebben, even de app erbij en we weten allemaal wel beter.

Milwaukee-One KeyAMeer informatie

Je kunt op de speciale Milwaukee One Key site alles vinden over het systeem. Veel functionaliteit is alleen nog maar aangekondigd en nog niet beschikbaar, maar het ziet er wel veelbelovend uit. Ik denk dat uiteindelijk alle merken met dergelijke functionaliteit op de proppen zullen komen. Door hier als eerste mee te komen bewijst Milwaukee wel weer een innovatief bedrijf te zijn. Wel hoop ik dat de verschillende systemen uit eindelijk tot op zekere hoogte onderling compatible zullen zijn.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*