dedeuvel.nl - blog over klussen en gereedschap

Makita DBN500 brad tacker

Makita DBN500 brad tacker

De brad op z’n kop

Makita heeft een zware accutacker aan het assortiment toegevoegd: de Makita DBN500 bradtacker. Ze hadden al een aantal 14.4V en 18V pintackers, luchtdruktackers en gastackers, maar nu ook een brad tacker die dankzij de 18V accu flexibel en voor het zwaardere afwerk-werk te gebruiken is. Dat werkt makkelijker dan met compressor, waarbij je zowel een stroomkabel als luchtslang hebt die je bewegingsvrijheid beperkt, en gastacker, waarbij je beperkt wordt door je gaspatronen die leeg raken. Nu kan je dus de bekende 18V accu’s gebruiken en die zijn natuurlijk opnieuw op te laden. Dikke prima.

Makita DBN500DBN500

De Makita DBN500 maakt gebruik van brad-nagels die minimaal 15mm tot maximaal 50mm lang kunnen zijn, waarvan er 110 in een magazijn gaan. Met een 4.0Ah accu kan je er een stuk of 1000 schieten. Dat schieten kan overigens door de trekker ingedrukt te houden continue, waardoor je snel kan werken. Als je wil schieten gebeurt dat gelukkig niet zomaar, want zoals de meeste tackers is de Makita DBN500 daar tegen beveiligd. Alleen als de kop op het werkstuk (of iets anders) wordt ingedrukt, kan je een brad schieten.

Verder heeft de DBN500 de standaardbeveiliging tegen overbelasting, diepontlading en oververhitting. Vergeet niet de accu’s met ster te gebruiken. Ook handig is de clip waarmee je de tacker aan je riem kan hangen als je beide handen vrij moet hebben.

De Makita DBN500 is te koop als losse body (DBN500ZJ) en met 2 stuks 4.0Ah accu’s (DBN500RMJ).

Als kers op de taart heb ik ook nog een filmpje in het Fins:

https://www.youtube.com/watch?v=-KaJItBW9YY

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*