dedeuvel.nl - blog over klussen en gereedschap

Festool 90 jaar!

Festool 90 jaar!

Hiep hiep, Hoera! Het is Feestool!

Festool 90 jaar! Festool is 90 jaar geleden door Albert Fezer en Gottlieb Stoll opgericht onder de naam Festo. Ooit begon Festo(ol) als bedrijf dat gereedschap repareerde en de glijlagers verving door rollagers (die slijten minder snel), maar ze zijn al snel eigen gereedschap gaan ontwerpen en produceren.

In 1930 brachten ze een voor die tijd handzame cirkelzaag op de markt, waarbij de gedachte was dat je beter een draagbare machine kon sjouwen dan zware stukken hout. Tot 1975 produceerde Festool zowel stationaire als draagbare machines, maar besloot men toen zich te richten op draagbaar gereedschap en dat heeft goed uitgepakt.

Kenmerken Festool

Festool staat bekend om de kwalitatief hoogstaande machines en innovaties. Zo was Festool het eerste bedrijf dat een cirkelzaag combineerde met een geleiderail en hebben ze met onder andere de Dominofrees manieren van houtbewerking grondig vernieuwd. Festool machines worden veel gebruikt door meubelmakers en andere houtbewerkers omdat de machines vaak zeer precies zijn en de innovaties er op gericht zijn het werk makkelijker en veiliger te maken.

Festool 90 jaar. Superleuk. En nu?

Natuurlijk is dit niet alleen de (heel erg interessante) geschiedenis van Festool in het kort. Nee, er valt ook nog iets te halen: je kan een Festool CSX accuschroefboor winnen door mee te doen aan hun prijsvraag. En met “prijsvraag” bedoelen ze dat je moet zeggen wat je eerste Festool machine was. Om het nog makkelijker te maken, kan je ook invullen dat je nog geen Festool machine hebt. Juist, “prijsvraag”.

Klik en dan een beetje scrollen op die pagina tot je de “prijsvraag” ziet. Graag gedaan.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*