dedeuvel.nl - blog over klussen en gereedschap

Metabo LiHD

Metabo LiHD

LiHD is oke

Metabo heeft een nieuwe  innovatie op het gebied van accu’s: Metabo LiHD. Metabo LiHD packsBij de meeste producenten van professioneel gereedschap lag de focus eerst op het maximaliseren van het aantal Ah’s per accu. Metabo wist als eerst de 5.0 te passeren met hun 5.2Ah accu, Bosch knalde hier recent overheen met 6.0Ah en Milwaukee besloot dat dat eigenlijk maar karig was en kwam vorige week een 9.0Ah accu op de proppen (je kan ook overdrijven).

Maar sinds een tijdje zijn innovaties ook belangrijk geworden. Alle grote merken innoveren op het gebied van capaciteit, verbruik, warmte en kracht. Nu is daar dus Metabo LiHD bij gekomen.

Metabo LiHD

Metabo LiHD is een maand terug geïntroduceerd en ondanks Metabo LiHDdat ik nergens kon vinden waar die HD nou voor staat (extra pixels per accu ofzo?), is het wel duidelijk waarom Metabo dit heeft ontwikkeld. De looptijd van een Metabo LiHD accu van 5.5Ah is 87% hoger dan een gewone Metabo Li-ion accu van 5.2Ah, de prestaties nemen met 67% toe en de duurzaamheid neemt met 100% toe. Dat laatste is gebaseerd op het veel minder vaak moeten opladen en betere koeltechniek.

Dit alles hebben ze voor elkaar gekregen door betere materialen (speciale legering), massieve stroomrails, vergrote contacten en meer actief cellenmateriaal te gebruiken.

Nog meer informatie?

Wil je na deze berg info nog meer weten? Klik hier voor meer informatie en bekijk onderstaand filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=vsVeuQtCH2E

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*