dedeuvel.nl - blog over klussen en gereedschap

Nieuwe Makita DGA504 en DGA505

Nieuwe Makita DGA504 en DGA505

Een geslepen machine

Makita heeft twee nieuwe haakse slijpers op accu geïntroduceerd: de Makita DGA504 en DGA505. Beide 125mm haakse slijpers die werken op de bekende 18V Li-ion accu’s van Makita en beide machines zijn van de BL serie en zijn dus koolborstelloos. Ze gaan dus langer meer op een acculading, waardoor je meer  fietssloten en hekken stalen dingen op locatie kan doorslijpen.

Makita DGA504 en DGA505

Ze hebben twee varianten op de markt gebracht, maar er is eigenlijk maar een enkel verschil tussen beide machines: de Makita DGA505 heeft een lepelschakelaar voor eMakita dga504xtra veiligheid. Zodra je ‘m loslaat, laat je de schakelaar ook los en gaat de machine dus uit. Wel zo handig als je ineens stilletjes weg moet.

Volgens Makita blijven de machines door elektronische regeling ook op toeren, waar slijptollen met snoer in toeren zakken zodra ze contact maken.

Extra informatie

Makita dga505Beide machines zijn in verschillende sets verkrijgbaar. Als body (zonder accu en lader), met 2 stuks 4.0Ah accu en ook met 2 stuks van de nieuwe 5,0Ah accu.

Voor alle overige informatie kun je hier klikkenvoor de Makita DGA504 en hier klikken voor de Makita DGA505.

1 Reactie

Pingbacks

  1. […] Nieuwe Makita DGA504 en DGA505 […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*