dedeuvel.nl - blog over klussen en gereedschap

De AEG PS 216 L afkortzaag met ingebouwde afzuiging

De AEG PS 216 L afkortzaag met ingebouwde afzuiging

De zingende zaag? De zuigende zaag!

De AEG PS 216 L radiaal-afkortzaag is recent op de markt gebracht. Deze zaag heeft een unieke feature: ingebouwde stofafzuiging. Dat klinkt best handig, naar mijn idee. Als je even snel iets wil zagen en geen zin hebt om te gaan lopen klooien met een stofzuiger en alle slangen en snoeren (1 slang en 1 snoer, maar laten we het verhaal leuk houden ipv van feitelijk juist), dan iAEG PS 216 Ls dit natuurlijk ideaal. Zaag aan en gaan, zonder dat je alles en iedereen aan de andere kant van de zaag op een berg zaagsel trakteert. Volgens AEG verwijdert de ingebouwde afzuiging 80% van het stof.

Meer informatie over de AEG PS 216 L

De zaag heeft een 1500W motor en je kan er bij 90˚ tot 65mm diep mee zagen en bij 45˚ is dat 36mm. De maximale verstekhoek is zowel links als rechts 50˚. Je kan planken tot maximaal 305mm breed zagen. Als je onder 45˚ diagonaal zaagt, kun je maximaal 215mm breed zagen. Ook kun je de zaag zo vastzetten dat je er sleuven mee kan zagen. Altijd handig voor houtverbindingen. Naast dit alles zit er een laser en lampje op.

Wil je nog meer informatie en de hele specsheet? Hier klikken.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*