dedeuvel.nl - blog over klussen en gereedschap

Makita DTS131 en DTS141 impulsschroevendraaier

Makita DTS131 en DTS141 impulsschroevendraaier

Met stilheid geslagen

Makita heeft twee nieuwe soft impact impulsschroevendraaiers geïntroduceerd: de Makita DTS131 en Makita DTS141. Impulsschroevendraaiers bestaan al langer, maar tenzij jij en je omgeving graag naar terrorcore luisteren, was het geluid van een impulsschroevendraaier niet heel fijn. De soft impact impulsschroevendraaier verandert dat, door gebruik te maken van een een dempend hydraulisch systeem, waardoor het geluidsniveau 77dB(A) is. Dat is vergelijkbaar met een auto op 10m afstand (dankjewel, Wikipedia), dus als je ergens aan het werk moet waar weinig geluid op prijs word gesteld, is dit ideaal. Tenzij je natuurlijk alles met de hand wil schroeven.

Makita DTS131 en Makita DTS141

De Makita DTS131 is 14.4V variant en is met 75dB(A) net iets stiller dan de Makita DTS141 18v, die 77ddts141B(A) produceert. Beide machines zijn koolborstelloos. Beide machines hebben een koppel van 40Nm en je kan er schroeven tot 125mm lang zonder problemen mee indraaien. Onder de links staat de rest van de technische informatie.

Meer informatie

De Makita DTS131 en Makita DTS141 impulsschroevendraaiers zijn via de site van makita zelf en andere webshops te koop.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*