dedeuvel.nl - blog over klussen en gereedschap

Nieuwe Bosch REAXX tafelzaag

Nieuwe Bosch REAXX tafelzaag

Tien bier voor de houtzagerij

Bosch REAXX_03_Outfeed Table (1)Bosch (Blauw) heeft in Amerika een nieuwe REAXX tafelzaag met een interessant stukje techniek geïntroduceerd. Komt het zaagblad in contact met je vingers dan klapt de zaag direct onder het tafelblad. In tegenstelling tot vrijwel elke andere tafelzaag die stoïcijns doorzagen met of zonder vingers.

SawStop heeft al een paar jaar een zaag op de Amerikaanse markt met soort gelijke functionaliteit. Komt deze in contact met vingers dan wordt de zaag abrupt stilgezet met een grote stalen pin. Nadeel hiervan is dat dit vaak ten kosten gaat van je zaagblad, die kun je doorgaans hierna weggooien. Dat probleem hoopt Bosch nu te ondervangen door de zaag enkel weg te klappen en niet met grof geweld tot een halt te roepen.

Het is nog onbekend wanneer en of de zaag in Europa op de markt komt.

Meer informatie over de Bosch REAXX

Meer informatie over de Bosch REAXX GTS1041A kun je vinden op de website van Bosch en in onderstaand filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=nbDf2dpQVIY

 

1 Reactie

Pingbacks

  1. […] zodra het zaagblad in aanraking komt met je ledematen, zodat je gewoon tien bier krijgt als je tien bier voor de houtzagerij bestelt (ons eerste artikel op de site OOIT). Het grootste verschil is overigens dat de REAXX zaag […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*